Skip to main content

Over ons

Carla Boven

Samen met Henk heb ik een oude boerderij met schuur gekocht om onze droom te kunnen verwezenlijken. Het is een plek die we graag met mensen willen delen, waar we met aandacht een ruimte willen creëren, waar mensen zich welkom en vrij voelen en verbinding kunnen maken met hun eigen levensverhaal.

Werkervaring
Twintig jaar lang werkte ik met veel plezier in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking op ’s Heeren Loo te Ermelo. In de laatste periode was ik werkzaam als pastor in deze instelling en zocht ik verdieping in de studie Theologie. Na het afronden van die opleiding werkte ik bij Lava in Arnhem waar ik professionals ondersteunde in het werken met kinderen en jongeren.
In de zomer van 2012 heb ik mijn baan bij Lava opgezegd om meer tijd vrij te maken voor de opzet van onze zingevingsboerderij. Daarnaast werk ik als geestelijk verzorger in GGZ Centrum de Hezenberg te Hattem. (De Hezenberg is een instelling voor geestelijke gezondheidszorg, therapie en begeleiding)

Verbinding
Ik volgde een studie Geestelijke begeleiding aan de school voor spiritualiteit; het Titus Brandsma Instituut in Nijmegen. Deze studie maakte mij ervan bewust hoe belangrijk het levensverhaal van ieder mens is. Dat het van groot belang is om niet alleen met elkaar te praten maar ook dingen met elkaar te ervaren. De mens is immers meer dan het hoofd. Mijn ervaring is dat mensen vooral met hun hoofd en verstand aanwezig zijn. Het lichaam doet nauwelijks mee. Toch zijn juist de signalen van ons lichaam van het grootste belang. Ze zijn onze richtingaanwijzers. Ze geven aan wat bij ons past, waar we warm van worden. Hiervoor moeten we contact maken met het hele lichaam. 

Als trainer heb ik geleerd op een creatieve en veilige manier deze verbindingen te leggen. De begeleiding aan mensen die zijn vastgelopen in hun leven, vanwege druk van werk, gezin of mantelzorg, verlieservaringen en begeleiding aan mensen bij hun zoektocht naar een eigen manier van geloven behoort tot mijn expertise. Als Geestelijk Begeleider ben ik aangesloten bij Gaandeweg: Vereniging van Geestelijk begeleiders in Nederland en Belgie.

In de afgelopen jaren raakte ik geboeid door het werken met familieopstellingen en volgde de opleiding bij Interakt (centrum voor meergenerationele psychotraumatologie) in Tiel om individueel en in groepen met opstellingen te werken. Een opstelling is een bijzonder krachtig middel om jezelf in verbinding met andere mensen uit je familiesysteem of organisatiesysteem, te weerspiegelen. Het werken met opstellingen vormt een bron voor het vinden van oplossingen voor eigen levensvragen.

Henk Kievit

Werkervaring
Sinds juli 2019 ben ik werkzaam als Praktijkondersteuner GGZ bij de Huisartsenpraktijk De Brink in Wezep. Jarenlang was ik werkzaam bij GGZ Centraal in Ermelo in diverse managementfuncties en betrokken bij zorgontwikkeling op gebied van intensieve ambulante behandeling (FACT). Als Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige was ik verbonden aan verschillende behandelprogramma’s op gebied van psychose, persoonlijkheidsproblematiek en problemen op gebied van auditieve hallucinaties. Vanaf 2011 – 2019 was ik als behandelaar verbonden aan Hezenberg GGZ in Hattem.
In de afgelopen jaren volgde ik opleidingen op gebied van Cognitieve gedragstherapie, Dialectische Gedragstherapie, Acceptance and Commitment Therapy, Interactievaardigheden (De Mat), EMDR, Brainspotting en Methode of Levels (MOL)

Kerkmuziek
Naast mijn werk in de GGZ was ik vele jaren als cantor/kerkmusicus verbonden aan de Maranathakerk in Ermelo. Ik studeerde orgel en kerkmuziek bij Nico Verrips en Wilma ten Wolde in Meppel en bij Piet van der Steen in Utrecht. Momenteel volg ik lessen bij stadsorganist Ab Weegenaar in Kampen en ben ik als organist verbonden aan de Kruiskerk te Wezep en de Kapel van de Hezenberg in Hattem. Ik volgde de Meerjarige Dirigenten Opleiding in Utrecht en nam diverse malen deel aan de Kurt Thomas Cursus aan het Utrechts Conservatorium.