Skip to main content

Hoe het begon

Vrijheid
Het begon met een vakantie op Texel.
We brachten op het eiland enkele weken door in een verbouwde pipowagen en keken uit over de weilanden. Naast ons graasden in een weiland twee schapen. Wij deelden met elkaar onze toekomstdromen: wonen in vrijheid, met veel ruimte, eenvoud en aandacht. Een plek waar we verbondenheid ervaren met de natuur. Een woonomgeving waarin wij andere mensen gastvrij zouden kunnen ontvangen en waar inspiratie kon worden opgedaan.

Achter de boerderij stonden in een weilandje twee schapen te grazen. ‘Wanneer je de boerderij koopt, krijg je de schapen erbij,’ aldus de boer. Op 1 maart 2010 verhuisden wij van Ermelo naar Hattemerbroek. Van een nieuwbouwhuis aan de rand van het bos naar een boerderij in het agrarisch gebied nabij het stroomgebied van de IJssel.

Historie
De boerderij, ‘de Keulsche Dom’, is inmiddels meer dan honderd jaar oud. In eerste instantie stonden de koeien in de boerderij op stal. In de jaren zeventig is er achter de oude boerderij een veeschuur gebouwd waardoor de boer zijn bedrijf kon uitbreiden. Tot op hoge leeftijd woonden de boer en boerin in de boerderij en zij hebben alles met grote zorgvuldigheid aan ons overgedragen.

Verbouwing
De voormalige veeschuur is verbouwd tot werkruimte voor het ontvangen van groepen of individuele ontmoetingen. De trainingsruimte biedt veel mogelijkheden zowel voor grote als kleinere groepen.
De ruimte is inmiddels volledig geïsoleerd en de muren bewerkt met leem waardoor er een aangename en prettige sfeer is ontstaan. Leem draagt bij aan een gezond binnenklimaat en heeft door zijn uitstraling een rustgevend effect op de ruimte.
Vanuit deze ruimte is er via openslaande deuren toegang tot een groot grasveld met zicht over de weilanden. De groepsruimte wordt verwarmd middels vloerverwarming en er zijn voorzieningen aangebracht zoals toiletten en een heerlijke douche. Daarnaast is er een ruime keuken met ruimschoots servies en bestek.

Wat is er nog meer?
Tussen de schuren staan fruitbomen in een kleine boomgaard en scharrelen de kippen over het erf. Dagelijks vinden we in het kippenhok een paar verse eitjes. 
In de wei naast de boerderij grazen onze schapen en lopen er twee grappige Kune kune varkens. Wie goed kijkt kan tussen de bladeren een boomhut ontdekken. Het is een knusse ruimte met weids uitzicht voor ontmoetingen op hoger niveau.

Meer Inspiratie


Agenda 2024

volgt